Zonnepanelen

1 miljoen extra beschikbaar voor Duurzaam Wonen Lening

18 september 2024

Je huis verbeteren, maar weet je niet precies waar je moet beginnen of hoe je het kunt financieren? We helpen je. De gemeente stelt €1 miljoen extra beschikbaar voor de Duurzaam Wonen Leningen aan Hilversumse huiseigenaren en VvE's. Deze leningen kun je gebruiken voor allerlei energiebesparende maatregelen. Zo bespaar je op je energierekening en zorg je voor meer comfort in je huis.

Wat is de Duurzaam Wonen Lening?

Bijna 700 Hilversummers hebben al gebruikgemaakt van de Duurzaam Wonen Lening. Dit is de verzamelnaam voor verschillende soorten leningen met een lage rente. De lening kun je gebruiken voor verschillende energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan dak-, muur- of vloerisolatie, het installeren van een zonneboiler, of het aanschaffen van een warmtepomp. 

Bart Heller, wethouder Klimaat en Energie: “Veel energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf binnen enkele jaren terug, maar niet iedereen heeft het geld daarvoor klaarliggen. De HIP-subsidie en aanvullend een duurzaamheidslening kunnen dan het verschil maken.”

Ook voor VvE's

VvE's tot een maximum van 7 appartementen konden al gebruikmaken van de Duurzaam Wonen Lening. De gemeente stelt de lening nu ook open voor grotere VvE’s. Dit betekent dat ook VvE's met meer dan 7 appartementen gebruik kunnen maken van de regeling. Woon je in een appartement dat onderdeel is van een VvE en wil je verduurzamen? Het Energiedienstenbedrijf helpt je.

Gratis energieadvies

Aan de slag met energie besparen en je energierekening verlagen? We staan klaar om je te helpen. We hebben advies voor alle Hilversummers en iedere situatie. Kijk voor meer informatie bij Advies en informatie. Direct een lening aanvragen? Ga dan naar de pagina Duurzaam Wonen Lening.